banker.bgПолитологът Страхил Делийски обяви в интервю пред вестник banker.bg, че Бойко

...
banker.bgПолитологът Страхил Делийски обяви в интервю пред вестник banker.bg, че Бойко
Коментари Харесай

Политилогът Страхил Делийски: Борисов може да предизвика предсрочни избори

banker.bg

Политологът Страхил Делийски разгласи в изявление пред вестник banker.bg, че Бойко Борисов може да провокира предварителни избори след месец еуфорията към европредседателството.

Според него е мъчно да се каже какво следва . " Не мисля, че ще стартира да се случва нещо по-различно от това, което се случваше досега. Дори и господин Борисов да се върне на националния ни терен и да вземе самодейността, коства ми се, че към този момент е задоволително късно. Правителството губи поддръжка, губи доверие, това се вижда. Постоянно имаме кавги. Не бива да забравяме, че тъкмо след една година ще има избори за Европарламент. След година и няколко месеца ще има локални избори. Струва ми се, че тази последваща година ще бъде доминирана от визиите на политическите сили за това, което ще се случи по време на изборите. С други думи, влизаме в предизборна година, която постоянно, в традицията на българския политически развой, има своите специфики и в която можем да чакаме турбуленции от разнообразни направления.

Според него опозицията не може да провокира сама предварителни избори. " Но държавното управление може да провокира предварителни избори за препотвърждаване, прелегитимиране на властовите позиции на ръководещата партия, на най-голямата партия. Което е значимо предвид на задълбочаването на рецесията във властта, на загубата на доверие. С други думи, може да се употребява този инструмент на предварителните избори, с цел да се минимизира заплахата от по-сериозна електорална загуба, колкото повече отиваме във времето към края на мандата. Колкото по-рано държавното управление влезе в режим на предварителни избори, толкоз по-малко ще му се постанова да дава отговор на въпроса: кое от тези 904 съответни ограничения в програмата е изпълнено и кое не? "

Никой няма да го принуди да подаде оставка. Той ще я подаде в името на евроатлантическите вероятности и демокрацията, тъй като е доста евентуално да се окаже, че е твърде трудно да ръководи с едни съдружни сътрудници, за които внезапно ще се сети, че не са доста проевропейски. В същото време ще регистрира огромния триумф на еврочленството. Има разновидности Борисов този път да го направи, без да му се постанова да се оправдава, че някой го е принудил. Може да го направи като огромен общественик и проевропейски водач, споделя Делийски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР